Social +


 

Cum să-ți ajuți copilul să fie mai popular?

 

 

Pentru a reuși în viață, copilul tău trebuie să știe să stabilească relații sociale sănătoase, să-și construiască o imagine socială adecvată și o imagine de sine realistă. Părintele este cel care îl poate învăța aceste lucruri!

 

Inteligența Socială, prin comparație cu inteligența academică, nu este înnăscută. Ea se poate învăța și dezvolta prin interacțiunea cu oamenii din societate (din jurul nostru), prin succesele și eșecurile în comunicarea cu: semenii, persoane adulte, persoane de sex opus și alți membri ai societății. În limbaj popular, inteligența socială este denumită cu termeni de genul: șmecher, descurcăreț, sociabil ș.a. Persoane de genul acesta pot fi depistate ușor într-un grup și de cele mai dese ori sunt destul de populare în cercul lor de comunicare. Ai văzut și tu persoane care spun ușor bancuri, comunică deschis cu ceilalți, nu-și fac mari griji pentru aspectul său exterior (pentru că arată bine :) ) și se simt relaxați în majoritatea situațiilor. Despre asta este cursul pe care ți-l propun. La final vei ști cum și vei putea să-ți ajuți copilul să fie mai popular în cercul de prieteni și mai adaptat social.

 

Tineri adaptați social

Toți părinții își doresc copiii fericiți! Copiii la rîndul lor, se văd fericiți atunci cînd au următoarele: gadgeturi de ultimă generație (telefon, tabletă, ceas ș.a.); prieteni cu care să vorbească despre toate astea; timp liber pentru distracții; bani de buzunar; atenție din partea părinților ș.a.

Ar fi bine să fie soluții magice, care să regleze toate aspectele vieții unui copil în așa fel cum își doresc părinții, sau chiar însăși copilul. Sunt însă lucruri pe care le poți face și fără cheltuirea de resurse financiare. Să-ți ajuți copilul să fie mai integrat în cercul de prieteni, mai popular în localitate, mai sigur pe sine - te costă doar timp și dorința de-a o face.

 

Comunitate fericită

 

Studiile efectuate la nivel internațional au demonstrat că succesul unui individ depinde mai mult de capacitatea lui de a stabili relații, decît de capacitățile lui intelectuale. Fericirea unei persoane este direct dependentă de nivelul de integrare în comunitatea în care se află. Cu cît mai bune sunt relațiile tale cu vecinii, colegii, familia, cu atât mai mare va fi nivelul tău de fericire. Și invers, dacă  nu ești integrat suficient, vei fi nefericit și ai riscul să dezvolți o boală mintală.

 

 

În acest curs, te voi ghida să-ți ajuți copilul să fie mai plăcut celor din jur, să stabilească mai ușor prieteni și să fie o persoană mai populară în cercul lui de comunicare.

 

 


 

Cursul este disponibil în totalitate On-Line chiar aici pe platformă.

Ai acces 100% la toate materialele cursului chiar după achitare:

- 6 lecții video, preînregistrate;

- 6 anexe cu exerciții practice, pe care le poți salva la tine;

- posibilitatea de a da întrebări formatorului la subiectele prezentate.

 


Autorul cursului:

Mihai Nani

Sociolog

Magistru în Studii ale Copilăriei

Co-autor al cărții „8 ingrediente de bază, rețeta educării copilului fără probleme”

Co-fondator „Academia Părinților de Invidiat”